Tigre Blau

El Tigre Blau també conegut com a Tigre Maltès és un criptid avistat principalment a la Provincia Xina de Fujian. Se'l descriu com a un tigre de pels blavosos i ratlles grises, el nom maltés prové de la terminologia dels gats amb el pél blau presents a l'illa de Malta.

El Tigre Blau no es considera una nova especie de tigre, sino que es creu que es una mutació genetica de la pell.
El primer avistament d'aquesta criatura va ser el 1910, quan un missioner americà, Harry Caldwell, va veure i caçar un d'aquest tigre a les afores de Fuzhou.
Un altre informe prové del fill d'un soldat dels EUA que va servir durant la guerra de Corea, i va veure un tigre blau a la muntanya on estaven atrapats prop de la que ara és la zona desmilitaritzada.
El Tigre Blau també s'ha deixat veure a Birmania.

El 1964 dos tigres de Bengala van donar a llum a un cadell de tigre amb la pell blavosa, el cadell va morir al cap de poc i actualment no hi ha cap altre registre ni exemplar a cap zoologic ni col·lecció privada. Com que el Tigre Blau no està reconegut davant la ciència moderna segueix formant part del mon de la Criptozoologia.

AL CINE
2012: Modrý tygr
En una ciutat governada per un alcalde diabòlic, sembla que només una cosa pot salvar l'antic jardí botànic de la seva demolició per contruir un centre d'entreteniment: el Tigre Blau. Ara li toca a Johanka i al Matyas protegir el mitic tigre del malvat alclade i els seus sequaços i salvar el jardí.

Comentaris