Yeren

El Yeren es un criptid originari de China, és un gran hominid cobert de pél espés de color pelroig o blanc, fa 2 metres d'alçada, tot i que hi ha informes de gent que afirma haver vist un Yeren descomunal de 3 metres.
Els testimonis no s'aclaren en el seu comportament, hi ha qui diu que el Yeren es pacific i s'allunya quan veu gent i hi ha testimonis que diuen que es violent. Degut a la seva semblança amb aquesta criatura sel relaciona amb el Gigantopithecus, un primat extint fa 300.000 anys que habitava a la Xina, la India i el Vietnam.
La llegenda del Yeren és molt antiga, fa 2.000 anys sels anomenaba "ogres de muntanya" i vivien al sud de Shennongjia, a la provincia d'Hubei.






AL CINE

2016: Viatge a la vall prohibida.
Després d'un accidentat avió aterratge en una àrea remota de la Xina Central, diversos passatgers sobreviuen, incloent un noi xinès i el seu tutor americà. Mentre esperen per ser rescatats, aviat es troben amb el misteriós Yeren, es va rumiar que una criatura de mico aparença hauria habitat durant molts segles les muntanyes de Shennongjia. Quan els cazadores furiosos arriben a capturar el Yeren, els nostres herois han de decidir si la criatura única és el seu amic o enemic.

Comentaris